Spørgsmål og svar

Hvad spørgsmål

Hvor/hvordan spørgsmål

Hvornår spørgsmål

Hvad betyder FH.?

betyder Før Hijrah og angiver antal år begivenheden er hændt før den islamiske regning.

Hvad betyder EH.?

EH. betyder Efter Hijrah og angiver antal år begivenheden er hændt efter den islamiske regning.

Hvad betyder ”baseret på en beretning”?

”Baseret på en beretning” betyder, at der findes flere beretninger om, hvornår denne begivenhed er hændt og at én af beretningerne peger på denne angivne dato. Når vi på IslamiskKalender.dk skriver ”baseret på en beretning” efter en begivenhed, er det oftest fordi, at vi også har valgt at medtage andre mulige datoer for denne begivenheds hændelse.

Hvad betyder (as)?

(as) eller (a.s) nævnes ordret på arabisk (alayhi al-salam), hvilket på dansk betyder “Fred være med ham.

Til en kvinde (f.eks. Frue Fatima) udtales det, (alayha al-salam).

Hvad betyder (sa)?

(sa), (sawa), (saw), (saaw) nævnes ordret på arabisk, “Sal-allah-hu alayhi wa aalihi wa salam”, hvilket på dansk oversættes som “fred være med ham og hans familie”.

Denne suffiks bliver nævnt til Profeten Muhammed.

Hvordan kan det være, at visse begivenheder er nævnt flere gange på forskellige måneder?

Det skyldes, at der er flere troværdige beretninger, der tyder på at en vis begivenhed er hændt i en specifik dato. Eksempelvis er der tre mulige datoer for Vor Frue Fatimas (as) martyrdom, hvilket alle er baseret på troværdige beretninger. Dette har gjort at lærde har opfordret muslimerne til at fejre denne begivenhed i alle tre datoer for at være sikre på, at de har ramt den rigtige. Af samme grund har vi nævnt alle disse tre datoer.

Hvor præcis er hijri datoen som i har på jeres forside?

Hijri datoen som vises under ”Dagens dato” på vores forside kører efter en algoritme, der beregner hijri datoen matematisk med ±1-2 dages usikkerhed. Dog vil vi løbende justere denne dato efter forskellige lærdes hjemmesider, hvis datoangivelse er baseret på observation, hvilket er meget mere præcist end matematiske beretninger

Hvornår er det Ramadan?

Se venligst under menuen “Ramadan” for mere info.